Merhaba sayın okur, buraya sende blogger olmak veya kendini geliştirmek için gelmiş olabilirsin. Belkide bu yazıdan alacağın birşey yok ama yinede okumak istedin. Herneyse seni burada görmekten  mutluyum... Neden mi ? Blogger olmak istiyorsun ve kendi fikirlerini paylaşmak amacındasın...

Öncelikle bir blog sahibi değilsen hemen bir blog açarak bu işe başlayabilirsin. Sana tavsiyem blogspot uzantılı bir blog açıp blogun tam olarak nasıl işlediğini kavrayabilmen. Kimisi hiç bir bilgisi olmadığı halde direk paralı profesyonel blog açıp birşeyler yapmaya kalkışıyor. Böyle şeyler sadece para kaybı yaşatır size. Paranız kıymetli ve çöpe atılamayacak kadar değerli ise size tavsiye edilenleri yapıp bir blogspot sahibi olun.

Size yukarıda nasıl bir blog çeşidine sahip olacağınızı tavsiye ettim. Şimdi de blogunuzda nasıl bir yol izleyeceğiniz hakkında bilgi vereceğim.

Genelde herkes bir konu hakkında yazmak ister bu yüzden konu ilk sırada gelir ben ilk sırada blog açmanızı söyledim ama belirli bir konunuz yoksa önce belirleyin ve sonra blogunuzu açın.

Belirlediğiniz konuda bilgi sahibi olmanız blog yazmayı çok keyifli hale getirecektir. Ama bilmediğiniz konularda bir blog açarsanız kısa sürede ilgilenmeyip boş bırakacaksınız.

Blogumuz hazır ve konumuzda kesinleştiyse şimdi ufak bir deneme yazısı yazıp blogunuzu Google amcanının tanıması için nadasa bırakalım. Ertesi gün yine kendimize ait bir yazı yazıp blogumuzu kapatalım. Birkaç gün böyle devam edin ve sayıyı arttırın ama kendinizi zorlamayın. Günlük yazabileceğiniz rakam 3 ise orada bırakın. Bu hem sizin hemde blogunuz için yararlı olacaktır.

Kısaca blogger olmak bu kadar basit değil ama biz başlangıç yaptık zamanla herşeyi öğrendiğimizde taptaze bir blog ile profesyonel bir şekilde sizde bilgilerinizi aktarabilirsiniz...

İlerleyen yazılarda görüşmek dileğiyle...

Hoşçakalın...