Blogger kısa bir süre önce daha profesyonel ve daha basit bir Html kodlama yapısına geçti. Açıkçası kodlamaları tek satır haline getirdi. Aradığımız bir şeyi eskiden ctrl+f yaparak bulurken şimdilerde bulamaz olduk. Haliyle eski düzene alışan arkadaşlar yeni sistemde temalarını yüklerken silinmeyen widget ile karşılaştıklarında zorlanır oldu. Aslında sistem daha da basitleşti ama alışkın olmadığımızdan farkında değiliz. Eskiden hangi kodları didik didik aratırken şimdi o kodu hazır bir şekilde blogger bize veriyor. Lafı daha fazla uzatmadan silinmeyen widgetleri nasıl sileceğimize geçelim.

Bilmeyen arkadaşlarımız olabilir bu yüzden en basit şekliyle anlatmaya çalışıcam.


  • Gmail hesabımız ile blogger panelimize giriyoruz.
  • Åžablona tıklıyoruz ve karşımıza gelen ekrandan HTML'yi Düzenle diyoruz.
  • Åžimdi sileceÄŸimiz widgetın ismini öğrenmemiz gerek o yüzden yeni bir sayfada YerleÅŸim kısmını açın ve widgetın ismini öğrenin. Widget ismini öğrendiyseniz Html kısmına geri dönebiliriz.
  • Åžimdi yapmamız gereken tek ÅŸey Widget'a Atla diyerek widget ismini buluyoruz ve tıklıyoruz. Sistem bizi widgeta götürüyor. Widgetlar kısmını silmeden önce biraz göz gezdirin ondan önceki ve sonraki widget isimleride yerleÅŸimdekilerle aynı. Åžimdi tek yapmanız gereken o satırı silmek. EÄŸer tıklarsanız widget açılır korkmayın. Tekrardan doÄŸru yere tıklayarak widgeti kapatabilir ve silebilirsiniz.


Sorularınızı konu altına yorum bırakabilirsiniz en kısa sürede yardımcı olunacaktır.

Kolay gelsin...